Támogassa munkánkat!

Adószámunk: 18306590-1-02 Köszönjük az idei felajánlásokat!
Széchenyi 2020 - Befektetés a jövőbe

Levél egy tanfolyamunkon részvevőtől

Anita a szegedi Babamentő tanfolyamunkon vett részt. Az ő levelét szeretnénk felétek tolmácsolni:

"Kedves dr. Nagy Éva!

Köszönöm, hogy részt vehettem a tanfolyamon, nagyon hasznos volt! Milyen jó lenne, ha a gimnáziumi, középiskolai oktatásban is helye lenne az ilyen típusú tudás megszerzésének!

Ezt a saját példámra alapozva írom: kb 20 évesen, amikor még nem tanultam elsősegélynyújtást (a jogosítványt később szereztem meg), a 3 éves keresztfiamra vigyáztam saját lakásukban, légúti idegentesttel találkoztam: láttam, hogy ijedten kikerekedtek a szemei, levegőt nem vett...valami hirtelen ösztöntől vezérelve az ujjammal előástam egy nagy kemény cukrot a torkából, szerencsém, hogy nem volt mélyen, és elértem! Akkoriban nem volt még mobiltelefon mindenütt, sőt vezetékes is csak valahol a lakás messzebbik felében, tehát a történet alakulhatott volna másképp is, de szerencsére nem így lett!

Ez az eset a ma napig sokszor eszembe jut. Ha a fiatalok is tájékozódottabbak lennének ezen a téren is, az biztosan csak a hasznukra válna, mert sokszor ők vigyáznak a kis tesókra, rokongyerekekre stb.

Köszönöm a lehetőséget még egyszer! Szép napot kívánok!

Üdvözlettel: Schlizné Ábrahám Anita"

Örülünk, hogy munkánkkal segíthettünk Anitának és a többi résztvevőnek. Babamentő programunk idén is várja a jelentkezőket!