Támogassa munkánkat!

Adószámunk: 18306590-1-02 Köszönjük az idei felajánlásokat!
Széchenyi 2020 - Befektetés a jövőbe

Széchenyi2020 Program - Európai Szociális Alap

A Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány 576.982.864 forintot nyert EFOP-1.2.10-16-2016-00001 azonosító számú, Mentorprogram létrehozása a dél-dunántúli régióban című pályázatával a Széchenyi2020 Program keretében. A projekt 100%-os támogatottságú.

A projekt keretében mentorokat képezünk, akik kapcsolatot tartanak a koraszülöttek családja és a velük foglalkozó szakemberek (orvosok, a korai fejlesztés munkatársai, stb.) között. Segítségükkel hatékonyabban tudják igénybe venni azokat az ellátásokat, amelyek a koraszülöttek egészséges fejlődésének előmozdítását szolgálják.

A dél-dunántúli régióban, Baranya, Somogy és Tolna megyében három év alatt valósul meg a program, további öt éves fenntartással. Három mentorházat alakítunk ki, Pécsett (Gyermekklinika), Kaposváron (Napsugár Központ), és Szekszárdon (Kórház). Együttműködő partnerünk Pécsen az „Ők is a mi gyermekeink Alapítvány a sérült gyermekekért”, Kaposváron a „Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete”, Szekszárdon a „CSIGA - BIGA Mozgás- és képességfejlesztő Alapítvány”.

A program során szakmai konferenciákat, workshopokat, érzékenyítő programokat szervezünk, bemutatjuk a koraszülöttek családjának a speciális fejlesztő játékokat, speciális terápiákat (pl. zeneterápia, gyógylovaglás). Fejlesztő játékokat, orvosi berendezéseket vásárolunk, légzésfigyelő és csecsemőmérleg kölcsönzésével segítjük a koraszülöttek szüleit.

A projekt tervezett befejezése 2020. 06. 30.