Támogassa munkánkat online adományával

Koraszülött mentés

Kezdőlap / Alapítványunkról / Koraszülött mentés

2004 novemberétől létrehoztuk az Alapítvány keretében működő Koraszülött Mentőszolgálatunkat, mellyel a Dél-Dunántúlon kizárólagos hatáskörrel végezzük a koraszülött és beteg újszülöttek sürgősségi ellátását és szállítását. Kevesen tudják, hogy évente 85.000 újszülött jön a világra Magyarországon, ezeknek kb. 8,5%-a koraszülött. Az ő mentésük és szállításuk kiemelt feladat.

Eddig 12 284 babát mentettünk meg.

Alapítványunk rendelkezik a megfelelő mentéstechnikai felszerelésekkel, úgy mint a speciálisan erre a célra kialakított mentő-gépkocsival, szállító intenzív inkubátorral és 21 fős – orvosokból, nővérekből, gépkocsivezetőkből álló – szakembergárdával 24 órás szolgálatban működünk.

A koraszülöttmentő, mint az újszülött intenzív osztály része, annak meghosszabbított karja a mentőbe kerülés pillanatától teljes ellátást biztosít. A hordozó inkubátorban a megfelelő hőmérsékletet biztosítjuk, az utazó neonatológus szakorvos pedig a lélegeztetés és infúziós kezelés segítségével a legbetegebb kisbabák kezelését is meg tudja kezdeni és stabil állapotban az intenzív osztályra szállítani.

Megszakítás